Workshops en evenementen

10 november 2019: Herfst Yin XL Thema: Element metaal

In deze extra lange Yin les staat het element Metaal centraal.

De organen die bij dit element horen zijn de longen en de dikke darm. In deze les dan ook speciale aandacht voor houdingen die inwerken op de Long- en Dikke darmmeridiaan.

Het thema van de herfst is loslaten en naar binnen keren. Dit zie je ook terug in de natuur. In de herfst trekt de levenskracht van iedere plant zich terug in de wortels en de bladeren worden losgelaten.

Bij het element Metaal gaat het om de energie-uitwisseling met de omgeving/buitenwereld. Het innemen van levensenergie (chi, prana) via je longen en het afvoeren van stoffen die je niet langer nodig hebt via je dikke darm. In de oosterse geneeskunst zijn de longen en dikke darm partners, ze werken nauw samen. De longen zorgen voor zuurstof/vitaliteit in je lichaam. De dikke darm assisteert de longen en helpt bij het verwerken van voedsel. Wanneer men emoties niet uit of onderdrukt, kan de dikke darm zich moeilijk ontspannen, dit uit zich in o.a. constipatie, koude handen en voeten of te veel warmte naar je hoofd. De energie stroomt niet lekker door het hele lichaam.

Op emotioneel gebied wordt metaal verbonden me het loslaten van verdriet. Verdriet om verlies te accepteren is essentieel om de doorstroming van energie te garanderen.

Als de longenergie uit balans is, kan men zich depressief of verdrietig voelen, is er sprake van verlies van vitaliteit, zwaar hoofd, vaak zuchten en de neiging hebben om zich af te willen zonderen. Wanneer de dikke darmenergie uit balans is, verliest men snel de motivatie, geen zin om te bewegen en hierdoor minder inname en afvoer energieën. Als dit langer aanhoudt zie je vaak infecties keel of neus, koude onderbuik en huidproblemen.

De houdingen in deze les zijn gericht op het inwerken op de long- en dikke darm meridiaan. We beginnen met een ademhalingsoefening om de longen te reinigen. Stil in een houding zitten of liggen geeft inzicht en onderscheidingsvermogen. Ook dit zijn kenmerken van het element metaal.

Kom ook weer in balans tijdens deze extra lange Yin les!

Tijd: 10:00- 12:00 uur

Waar: Galerie Micksart, hoofdstraat 10 Emmen (Rensenpark)

Bijdrage: €17,50 inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wil je erbij zijn of heb je vragen?

Mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: https://www.zachteryoga.nl/contact/
Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365

29 september 2019 en 22 december 2019 Yin Yoga XL met livemuziek

Mijn lieve vrienden Mika en Martin komen deze extra lange Yin Yoga les weer begeleiden met hun prachtige muziek!

Tijd: 10:00- 12:00 uur

Waar: Galerie Micksart, Hoofdstraat 10 Emmen (Rensenpark)

Bijdrage: €25,- inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wil je erbij zijn of heb je vragen?
Mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: https://www.zachteryoga.nl/contact/
Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365

23 juni 2019 Zomer Yin yoga XL  Thema: element Vuur

Een bijzondere les in een bijzondere en inspirerende omgeving:
Yin yoga & Yoga Nidra bij galery Micksart in het Rensenpark in Emmen.

In deze Zomer Yin XL staat het element vuur centraal. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is dit het element dat hoort bij de zomer. De meest Yange tijd van het jaar! Een goed moment dus voor Yin, om zo ook het contact met jezelf te behouden en tot rust te komen.

Het vuurelement is het element van liefde en alle zaken van het hart. Op het gebied van de emoties creëert vuur vreugde, het lachen, maar ook intuïtie, bewustwording en medeleven. De relatie met onszelf én met anderen.

Vuur is beweeglijk, vluchtig en staat voor transformatie. Het oude maakt plaats voor het nieuwe.

Bij teveel vuur ben je:
Prikkelbaar, kun je moeilijk tegen stilte, praat je veel en ben je altijd in beweging.

Bij te weinig vuur ben je:
Futloos, heb je geen inspiratie, enthousiasme of plezier. Het materiële wordt steeds belangrijker, evenals het eigen ego.

Als vuur in balans is ben je:
Creatief, actief, enthousiast, zuiver en licht. Verwarmend. Je kijkt met sprankelende ogen de wereld in: Bright eyes!!

De meridianen die bij dit element horen zijn het hart- en de dunne darm meridiaan. De aandacht ligt in deze les dan ook bij het stimuleren en zuiveren van deze meridianen.

Kom ook je hart openen en het vuur in jou in balans brengen in deze extra lange Yin les!

Voor deze les is geen ervaring met (Yin) yoga nodig. Iedereen kan meedoen.

Bij mooi weer gaan we naar buiten!

Tijd: 10:00- 12:00 uur

Waar: Galerie Micksart, hoofdstraat 10 Emmen (Rensenpark)

Bijdrage: €17,50 inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wil je erbij zijn of heb je vragen?
Stuur me een persoonlijk bericht of mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: https://www.zachteryoga.nl/contact/
Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365

29 SEPTEMBER 2019: Yin yoga XL met live muziek

Yin Yoga XL met Live muziek is een magische ervaring….. Dus laat je betoveren op 29 september!

Wilma brengt je met haar rustige stem en zachte begeleiding in een houding waar je ongeveer 3 minuten in verblijft. In de houding mag jij afdalen naar de diepste lagen van jezelf, terwijl de ruimte (en ook jijzelf) gevuld wordt met de prachtige klanken van de muziek en mantra’s van Martin en Mika.

En dit alles terwijl je ook nog eens omringt wordt door de schoonheid van de kunstwerken bij Micksart in het Rensenpark Emmen.

Deze les is voeding voor lichaam, geest en ziel!

Ervaring is niet nodig!!! Wees welkom om te ervaren ♥!

Wat: Yin yoga XL en Live muziek

Wanneer: zondag 29 september 2019 van 10:00 -12:00 uur

Waar: Micksart gallery in Rensenpark in Emmen

Bijdrage: € 22,50, incl. thee en chocola. Matjes, kussens en dekentjes zijn aanwezig.

Wil je erbij zijn of heb je vragen? Mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: www.zachteryoga.nl. Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365