Workshops en evenementen

22 Augustus 2021 Y.I.N. XL thema Nazomer: Element Aarde

De dagen worden korter, het licht zachter en warmer. Oogsten zijn rijp en worden naar binnengehaald. De natuur, en wij dus ook, zitten in een overgangsfase. Van zomer naar herfst. Van buiten keren we weer meer naar binnen… van de Yange, krachtige en manifesterende energie van de zomer, naar de Yinne, meer zachte en reflecterende energie van de herfst.

De Aarde kunnen we als een rustpunt ervaren in deze overgangsfase. Ze zorgt voor de stabiliteit en veiligheid die nodig is om tot bezinning en tot rust te komen. Om te reflecteren op je leven. Ben je tevreden met hoe je leven er nu uit ziet? Welke acties heb je ondernomen en welke vruchten mag je hier nu van plukken? Wat mag meer aandacht krijgen? Wat zou je willen veranderen, transformeren? Wat mag blijven?

Meridianen die gekoppeld zijn aan het Aarde element zijn de maag en de milt meridianen. Sleutelwoorden bij deze meridianen zijn het verteren en transformeren. In deze extra lange Yin yoga les nemen we houdingen in, die inwerken op de maag en de milt meridianen. Ook maken we verbinding met ons hart, om vanuit zachtheid en liefde naar onszelf te kijken en ons te verbinden met de aarde.

Kom in deze les genieten van de veiligheid en de stabiliteit die de aarde je te bieden heeft. Vanuit een gevoel van dankbaarheid onderzoek je wat in jou getransformeerd mag worden. En zet je je intentie (Sankalpa) voor de komende tijd in je aandacht. De Sankalpa is een soort goed voornemen of beslissing. het verwoorden van je Sankalpa doe je vanuit ontspanning. Hierdoor print je het in je onderbewustzijn en kan het een richtgevende kracht in je leven worden. Het doel van Sankalpa is het gehele levenspatroon te beïnvloeden en om te vormen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk, emotioneel en spiritueel.

Wanneer: 22 augustus 2021
Tijd: 10:30- 12:30 uur
Waar: Combikubus Emmen, Oosterbracht 4J Emmen
Bijdrage: € 22,50 incl koffie, thee en wat lekkers, passend bij het aarde element.

Wil je erbij zijn of heb je vragen?
Bel of app naar 06 21657365 of stuur een mail naar zachter-yoga@outlook.com

20 December 2020 YIN Yoga Nidra XL: kersteditie

Een heerlijke combinatie, YIN Yoga en Yoga Nidra!

We beginnen deze les met een heerlijke YIN yoga serie. In de yin yoga worden houdingen wat langer aangehouden, namelijk 3-5 minuten. Doordat je spierspanning loslaat, werk je in op diepere lagen van je bindweefsel. De houdingen in deze les werken in op het hele lichaam.

Dat wat hard is wordt weer zacht. Daar waar het vast zit, wordt gesmolten en zal weer gaan stromen. Daar waar het rumoerig is, wordt het stil…..YIN yoga is een reis naar binnen; je komt in contact met de stilte die in jouw aanwezig is. Aan het einde van de les voel je je helemaal ontspannen en is je hart geopend.

Vanuit dit open hart formuleer je je SanKalpa, je hartewens, intentie voor de komende tijd. Doordat we onze overtuigingen, wil en spanningen hebben losgelaten in de YIN les, kunnen we onze Sankalpa vanuit puur bewustzijn formuleren, vanuit ons hart! De YIN les is een perfecte voorbereiding op het in contact komen met onze hartewens. Je Sankalpa zal vanzelf bij je boven komen.

De Sankalpa is onderdeel van de Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd. Het is een meditatietechniek die bestaat uit verschillende fases. Zoals aandacht op de adem, rotatie van aandacht door het lichaam en visualisaties. Hierdoor maak je een reis door de verschillende lagen van je bewustzijn. Dit leidt tot diepe ontspanning, vergelijkbaar met een droomloze slaap, waarbij je je bewust blijft van jezelf en je omgeving. Je komt in een diepere staat van Zijn.

Na deze les zul je een diepe ontspanning ervaren en uitgerust én verkwikt de dag ingaan.

Een heerlijk begin van de dag en van de week!

Ervaring met YIN yoga of Yoga Nidra is niet nodig, iedereen kan meedoen!

Wanneer: 20 december 2020
Tijd: 10:30- 12:30 uur
Waar: Combikubus Emmen, Oosterbracht 4J Emmen
Bijdrage: € 22,50 incl koffie, thee en wat lekkers. Wil je erbij zijn of heb je vragen?
Stuur me een persoonlijk bericht of mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Of maak gebruik van het contactformulier.
Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365

22 november 2020: Herfst Yin XL Thema: Element metaal

Is het uur nu alweer voorbij? Dat is wat ik vaak hoor na de YIN les. Ja, in YIN vliegt de tijd…. YIN is tijdloos…
Hoe fijn is het dat je nu een keer 2 uur lang kan onderdompelen in YIN!

In deze les kunnen houdingen wat langer aangehouden worden, waardoor je nog dieper kunt zakken in de houding en alle tijd hebt om te voelen, te ervaren en stilte te beleven. Nog meer smelten en weer laten stromen.

In deze extra lange YIN les staat het element Metaal centraal.

De organen die bij het metaal element horen zijn de longen en de dikke darm. In deze les dan ook speciale aandacht voor houdingen die de Long- en Dikke darm meridianen strekken.

Het thema van de herfst is loslaten en naar binnen keren. Dit zie je ook terug in de natuur. In de herfst trekt de levenskracht van iedere plant zich terug in de wortels, bladeren worden losgelaten. De gevallen bladeren geven eerst bescherming en later voeding af voor de boom.

Bij het element Metaal gaat het om de energie-uitwisseling met de omgeving/buitenwereld. Het innemen van levensenergie (chi, prana) via je longen en het afvoeren van stoffen die je niet langer nodig hebt via je dikke darm. In de oosterse geneeskunst zijn de longen en dikke darm partners, ze werken nauw samen. De longen zorgen voor zuurstof/vitaliteit in je lichaam. De dikke darm assisteert de longen en helpt bij het verwerken en transporteren van voedsel. Op emotioneel gebied wordt metaal verbonden me het loslaten van verdriet. Verdriet om verlies te accepteren is essentieel om de doorstroming van energie te garanderen.

Stil in een houding zitten of liggen geeft inzicht en onderscheidingsvermogen. Ook dit zijn kenmerken van het element metaal.

Kom ook weer in balans tijdens deze extra lange YIN les!

Tijd: 10:30- 12:30 uur

Waar: Combikubus Emmen, Oosterbracht 4 J, Emmen

Bijdrage: €22,50 inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wil je erbij zijn of heb je vragen?

Mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: https://www.zachteryoga.nl/contact/
Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365

29 september 2019 en 22 december 2019 Yin Yoga XL met livemuziek

Mijn lieve vrienden Mika en Martin komen deze extra lange Yin Yoga les weer begeleiden met hun prachtige muziek!

Tijd: 10:00- 12:00 uur

Waar: Galerie Micksart, Hoofdstraat 10 Emmen (Rensenpark)

Bijdrage: €25,- inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wil je erbij zijn of heb je vragen?
Mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: https://www.zachteryoga.nl/contact/
Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365

23 juni 2019 Zomer Yin yoga XL  Thema: element Vuur

Een bijzondere les in een bijzondere en inspirerende omgeving:
Yin yoga & Yoga Nidra bij galery Micksart in het Rensenpark in Emmen.

In deze Zomer Yin XL staat het element vuur centraal. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is dit het element dat hoort bij de zomer. De meest Yange tijd van het jaar! Een goed moment dus voor Yin, om zo ook het contact met jezelf te behouden en tot rust te komen.

Het vuurelement is het element van liefde en alle zaken van het hart. Op het gebied van de emoties creëert vuur vreugde, het lachen, maar ook intuïtie, bewustwording en medeleven. De relatie met onszelf én met anderen.

Vuur is beweeglijk, vluchtig en staat voor transformatie. Het oude maakt plaats voor het nieuwe.

Bij teveel vuur ben je:
Prikkelbaar, kun je moeilijk tegen stilte, praat je veel en ben je altijd in beweging.

Bij te weinig vuur ben je:
Futloos, heb je geen inspiratie, enthousiasme of plezier. Het materiële wordt steeds belangrijker, evenals het eigen ego.

Als vuur in balans is ben je:
Creatief, actief, enthousiast, zuiver en licht. Verwarmend. Je kijkt met sprankelende ogen de wereld in: Bright eyes!!

De meridianen die bij dit element horen zijn het hart- en de dunne darm meridiaan. De aandacht ligt in deze les dan ook bij het stimuleren en zuiveren van deze meridianen.

Kom ook je hart openen en het vuur in jou in balans brengen in deze extra lange Yin les!

Voor deze les is geen ervaring met (Yin) yoga nodig. Iedereen kan meedoen.

Bij mooi weer gaan we naar buiten!

Tijd: 10:00- 12:00 uur

Waar: Galerie Micksart, hoofdstraat 10 Emmen (Rensenpark)

Bijdrage: €17,50 inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wil je erbij zijn of heb je vragen?
Stuur me een persoonlijk bericht of mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: https://www.zachteryoga.nl/contact/
Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365

29 SEPTEMBER 2019: Yin yoga XL met live muziek

Yin Yoga XL met Live muziek is een magische ervaring….. Dus laat je betoveren op 29 september!

Wilma brengt je met haar rustige stem en zachte begeleiding in een houding waar je ongeveer 3 minuten in verblijft. In de houding mag jij afdalen naar de diepste lagen van jezelf, terwijl de ruimte (en ook jijzelf) gevuld wordt met de prachtige klanken van de muziek en mantra’s van Martin en Mika.

En dit alles terwijl je ook nog eens omringt wordt door de schoonheid van de kunstwerken bij Micksart in het Rensenpark Emmen.

Deze les is voeding voor lichaam, geest en ziel!

Ervaring is niet nodig!!! Wees welkom om te ervaren ♥!

Wat: Yin yoga XL en Live muziek

Wanneer: zondag 29 september 2019 van 10:00 -12:00 uur

Waar: Micksart gallery in Rensenpark in Emmen

Bijdrage: € 22,50, incl. thee en chocola. Matjes, kussens en dekentjes zijn aanwezig.

Wil je erbij zijn of heb je vragen? Mail naar: zachter-yoga@outlook.com. Óf laat een bericht achter via het contactformulier op mijn website: www.zachteryoga.nl. Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06 21657365